Poznáte účinnú eko drogériu Tierra Verde pre ekologickú domácnosť založenú na mydlových orechoch?

Čo je Tierra Verde?


Firma Tierra Verde bola založená v roku 2008 a je prvým česko-slovenským výrobcom drogérie, ktorý získal medzinárodný certifikát Ecogarantie. Volí vstupné suroviny a materiály s ohľadom na čo najmenšiu záťaž pre zdravie ľudí a planéty.

Výrobky Tiera Verde neobsahujú ropné deriváty, syntetické parfumy, farbivá či priemyselné penidlá a sú jednoducho odbúrateľné. Je to značka, ktorá vyrába výrobky s čo možno najvyšším podielom prírodných surovín. Mnohé výrobky sa dokonca pýšia logom "Vegan friendly".

Česko-slovenský výrobca Tierra Verde, ktorý sídli v Brne, stojí okrem iného aj za značkami Yellow&Blue, Casa Organica, Mama Natura alebo Catz&Dogz. Značka Catz&Dogz ponúka ekologické pracie a čistiace prostriedky predovšetkým pre chovateľov domácich zvierat.

 

Vedeli ste, že…

...Tierra Verde zamestnáva zdravotne znevýhodnených ľudí a obalové materiály od surovín používa na výrobu ďalších užitočných produktov?

tierra-verde-informacie-o-firmepng

Aké poslanie/víziu má Tierra Verde?


Firma Tierra Verde si uvedomuje, že svojimi činmi stále viac ovplyvňujeme budúcnosť planéty a chce pôsobiť tam, kde to je práve potrebné. Jej poslaním je vedome sa snažiť o udržateľnosť a ochranu života a prírody. Jej prianím je zachovať zdroje a krásy prírody pre ďalšie generácie a inovovať služby a produkty v oblastiach, ktoré vyžadujú najviac pozornosti.
 

Krok s harmóniou, vnútorným kompasom a v súlade s princípmi života je to, čo hlásia a pyšne si za tým aj stoja. Čo firmu totiž vedie vpred je láska a vďačnosť k planéte a snaha budovať lepší svet. 

Vyrábané produkty by mali slúžiť ako sprievodca na ceste k zodpovednému a vedomému životu. Produkty vznikajú s láskou, vášňou a radosťou. Vďaka nim firma napĺňa svoju víziu o budúcnosti našej planéty.

prirodna-domacnost-drogeria-bez-chemiejpg

Čo je ekologická drogéria?


Tierra Verde žije podľa princípov ekologického života - to znamená, že hľadá súvislosti, skúma podstatu ekologických problémov a snaží sa nachádzať riešenia pre ekologickú domácnosť.

Výsledkom je viac 200 produktov, ktoré sú takmer 100% rozložiteľné v prírode.

Ich veľkou inšpiráciou je príroda, preto sú všetky zvolené materiály na výrobu produktov vyberané tak, aby mali čo najmenšiu záťaž na prírodu, pre zdravie ľudí či celej planéty.

Pri výrobe produktov Tierra Verde sa používa revitalizovaná voda, výrobky nie sú testované na zvieratách a firma zastáva aj chemický minimalizmus - čo znamená, že výrobky neobsahujú žiadne ropné deriváty, syntetické parfémy, farbivá, priemyslové penidlá ani iné dráždivé látky. Veľkým plusom je aj manuálna výroba, ktorá tvorí 70% výroby a dovážané je len to, čo na Slovensku a v Česku nie je dostupné.

Minimalisticky prístup je aj pri tvorbe obalov. Tierra Verde je revolucionárom v bezobalovej drogérii. Ponúkajú vratné kanistre, vedrá a rovnako tak aj celý servisný systém pre bezobalové predajne, kedy je možné opakovane využiť pôvodne nádoby.

Obalové odpady, ktoré vznikajú pri výrobe nemusia vždy skončiť na skládke. Tierra Verde ich ďalej využíva na výrobu tašiek, kníh či obálok.

Ekologická domácnosť (nielen) s pomocou Tiera Verde


Ekologická domácnosť je určitou výzvou pre všetkých, ktorým záleží na ochrane prírody a lepšom živote. Takáto domácnosť je zdravšia, udržateľná a robí z nás zodpovednejších a uvedomelejších ľudí. Nahradzuje škodlivú chémiu menej toxickou alternatívou.

Chcete aj vy priniesť viac ekológie do vašej domácnosti, no máte pocit, že sa strácate v tých tisíckach eko produktov?

Značka Tierra Verde je tu práve pre vás. Prečo? Pretože u nej nájdete takmer všetko, čo si môžete pre vašu zelenú domácnosť predstaviť. Ako môžete Tierra Verde produkty využiť vo vašej domácnosti?

photo-1589403992174-da57ba171563jpg

Tipy na ekologické pranie

Prechod k ekologickému praniu vôbec nemusí byť taký náročný, ako si možno mnohí z vás môžu myslieť.

 Ako na to? Možností je viac, no my vám predstavíme tieto dve:



1. Tekutý ekologický gél na šetrné pranie

Tekutý prírodný gél na šetrné pranie farebnej bielizne je parfumovaný prírodnou pomarančovou silicou a jeho základom je extrakt z mydlových orechov v biokvalite. Prací gél je vhodný aj pre pokožku alergikov, ekzematikov a ľudí s citlivou pokožkou. Jeden liter gélu postačí na 33 praní. Používa sa na pranie znečistenej bielizne v rukách aj v práčke. Je vhodný najmä na farebnú bielizeň.

Ako na to:
  • Ručné pranie:
    asi 15 ml na praciu dávku

  • Pranie v práčke:
    30 ml na 1 prací cyklus (asi 4-5 kg prádla)

  • Pri väčšom znečistení bielizne:
    škvrny ošetrite pred praním buď Žlčovým alebo
    Olivovým mydlom s citrónovým  extraktom

  • Teplota prania:
    ak to je možné, perte najmenej na 40 ºC.


2. Pracia sóda

Ďalšou jednoduchou variantou je pracia sóda, ktorá zmäkčuje vodu a tým chráni práčku pred usadzovaním vodného kameňa. Je vhodná najmä na odstránenie škvŕn z textilu a pridáva sa na pranie extrémne znečistenej bielizne.

 

Vedeli ste, že...

...pracia sóda je jednou zo základných surovín pri výrobe domáceho pracieho prášku a mydlového slizu?

 

Ako funguje?


  1. Zmiešajte sódu na pranie s najemno nastrúhaným mydlom na pranie alebo s Mletým olivovým mydlom na pranie v pomere 4:1 (napr. 400 g sódy a 100 g mydla).
  2. Dobre ich premiešajte.
  3. Prášok zavrite do vedra alebo nádoby s vekom, aby nevyschol.
  4. Dávkovanie prispôsobte veľkosti práčky a množstvu bielizne. Na 1 pranie (ca 5-6kg bielizne) odporúčame 2 až 3 lyžice.

 

Tip: Pri praní bielej bielizne ako prevenciu proti zašednutiu pridajte lyžicu bieliaceho prášku PUER.

ekologicke-prirodne-pranie-e-shopjpg

Tipy pre ekologickú kuchyňu


Ďalšia oblasť vo vašej domácnosti, kde môžete využiť ekologické prostriedky je jednoznačne kuchyňa a umývanie riadu. Aké máte možnosti?

 

Tip: Pozrite si návod ako jednoducho vyčistiť pripálenú rúru, hrnce či riad.

 

  • Ručné umývanie riadu: Skvelo sa vám bude hodiť napríklad prírodný gél na umývanie riadu. Výborne pení a poradí si aj s mastnotou, tukom a zaschnutými zvyškami jedla. Má krásnu prírodnú citrónovú vôňu. Tento gél na ručné umývanie môže zmeniť farbu zo žltkastej na bielu vždy, keď je vystavený teplote nižšej ako 15 °C.

  • Umývanie riadu v umývačke:
    Ak riad za vás umýva umývačka riadu, aj tu máme pre vás skvelú ekologickú alternatívu. Použiť môžete regeneračnú soľ, ktorú dopĺňate do zásobníka na soľ po rozsvietení kontrolky.

 

Ďalšou možnosťou je gél do umývačky riadu z mydlových orechov, ktorý sa tiež hodí do všetkých typov domácich umývačiek. Na rozdiel od konvenčných prostriedkov neobsahuje fosfáty, syntetické vône, enzýmy a optické zjasňovače.

A ak chcete mať lesklý riad bez šmúh, zaschnutých kvapiek a rýchlo suchý použite šetrné leštidlo do umývačky riadu.

gel-na-riad-tierra-verde-ekologicke-cistiace-prostriedkyjpg

Tipy pre ekologické upratovanie


Ani v kúpeľni nemusíte používať chemické vône a prostriedky, ktoré škodia zdraviu aj životnému prostrediu. Ekologický
WC čistič dezinfikuje, rozpúšťa usadeniny a účinne pôsobí aj na tých najneprístupnejších miestach. Nádherne sviežo vonia a neobsahuje chlór.

 

Ak nechcete mať na každý jeden povrch špeciálny prípravok, ekologický univerzálny čistič na povrchy je vhodný na čistenie všetkých umývateľných hladkých plôch v domácnosti, ako sú dlažba, kamenné a drevené podlahy, korok, PVC, linoleum, ďalej tiež skla, keramiky, obkladov, drezov a umývadiel, kuchynských liniek, áut atď.

 

Pri bežnom zašpinení použite 3 polievkové lyžice na 10 L vody. Pri silnom znečistení naneste čistič na handričku alebo hubku a aplikujte bez riedenia s vodou.

 

Dezinfekčný prostriedok na umývateľné povrchy na báze rastlinného alkoholu je vhodný na všetky pevné povrchy v domácnosti. Odstraňuje plesne, baktérie aj vírusy. Neobsahuje chlór, nezanecháva nežiaduce šmuhy a je vhodný do domácnosti s malými deťmi a domácimi miláčikmi. Na aplikáciu stačí iba málo, vďaka čomu vám vydrží dlhšiu dobu.

Čo sú mydlové orechy, ktoré používa firma Tierra Verde?


Základom prvkom mnohých výrobkov Tierra Verde je výťažok z mydlových orechov. Sú to šupky z plodov stromu Sapindus mukorossi s obsahom rastlinného saponátu - saponínu, ktorý je vhodný aj pre pokožku alergikov a ľudí s ekzémom a citlivou pokožkou.

alexandra-tran-YXEuck_BevY-unsplashjpg

Listnatý strom Sapindus mukorossi, ktorý rastie v Indii, dokáže splodiť až 35 kg mydlových orechov ročne. Keď dozrejú, menia farbu a vďaka obsahu saponínov lepia. Práve saponíny sú dôvodom, prečo sa z mydlových orechov stala skutočná vzácnosť. Vo vode úžasne penia a odmasťujú, a preto sa dokonale hodia na pranie aj na očistu tela.

Ako ekologicky a účinne dezinfikovať domácnosť?


Výrobky od Tierra Verde vám pomôžu účinne dezinfikovať vašu domácnosť, a to bez chemikálií a s minimálnym množstvom čistiacich prostriedkov. Dezinfikovať by sa mali nielen povrchy, ale aj miesta, kde sa pohybuje veľa ľudí - či už sú to firmy, obchody, reštaurácie alebo dopravné prostriedky.

 

Firma Tierra Verde vyvinula dezinfekčný prostriedok na umývateľné povrchy na prírodnej báze rastlinného alkoholu, ktorý ničí baktérie, vírusy aj plesne. Je vhodný na všetky povrchy v domácnosti, takže si nemusíte kupovať viac produktov, ako je potrebné.

Okrem iného neobsahuje chlór a je biologicky odbúrateľný a pre ľudský organizmus netoxický.

 

  1. Aplikujte nezriedený dezinfekčný prostriedok buď na handričku alebo pomocou rozprašovača na povrch, ktorý chcete čistiť a nechajte ho pôsobiť minimálne 1 minútu, 5 minút pri väčšom znečistení.
  2. Očistený povrch potom opláchnite vodou alebo utrite čistou navlhčenou handričkou.
  3. V domácnosti sa zamerajte hlavne na povrchy v kuchyni a kúpeľni, kľučky, vypínače, telefóny, klávesnice a miesta, kde sa pohybuje veľa ľudí.
  4. Pre príjemnú vôňu a spríjemnenie prostredia, môžete použiť rôzne osviežovače vzduchu s obsahom alkoholu a účinných prírodných silíc.

Sú ekologické prostriedky Tierra Verde účinné?


Ekologické prostriedky od Tierra Verde sú vysoko účinné a predstavujú najvhodnejšiu eko alternatívu k bežným chemickým prostriedkom.

Vďaka silným čistiacim, antibakteriálnym a repelentným účinkom si poradia s akoukoľvek nečistotou a súčasne domov nádherne prevoňajú sviežimi prírodnými vôňami.

Používanie eko čistiacich prostriedkov je rovnako účinné ako použitie chemických čistiacich prostriedkov, no bez nežiaducich vedľajších účinkov na naše zdravie a prírodné prostredie.

becca-tapert-mDOGXiuVb4M-unsplashjpg

Z akých zložiek sa skladajú Tierra Verde produkty?


Tierra Verde v zložení produktov nerobí žiadne kompromisy. Ekologická drogéria a kozmetika je koncentrovaná a ľahko odbúrateľná. Na väčšinu produktov sa používajú mydlové orechy. Iné výrobky obsahujú napríklad kyselinu citrónovú, ktorá rozpúšťa minerálne usadeniny alebo citrónovú silicu, ktorá má bieliaci a dezinfekčný účinok.

Ako vznikajú Tierra Verde výrobky?


Mydlové orechy

Na výrobu väčšiny produktov sa používajú mydlové orechy, ktoré Tierra Verde nakupuje v Nepále a Indii. Skladá sa z nich nielen ekologická kozmetika, ale aj ekologické čistiace prostriedky. Pri týchto produktoch môžete mať istotu, že periete skutočne ekologicky.


Ako sa mydlové orechy spracovávajú

Za vynikajúce účinky pri praní bielizne je zodpovedná práve vysoká koncentrácia saponínov, ktorá je uložená v šupkách orechov. Miestne ženy najprv oddelia šupky od orechov, tie sa vysušia a dovážajú k nám. V českom meste Soběslav sa z nich následne vyrobí extrakt, s ktorým sa ďalej pracuje v obci Popůvky.


Dodávatelia

Tierra Verda si zakladá spoluprácu na dôvernom kontakte s dodávateľmi, ktorých si sami starostlivo vyberajú. Pri výbere dodávateľov si všímajú nielen etické podmienky, cenu, ale aj kvalitu práce.

 

Bio bavlna pochádza z Indie, kde Tierra Verde produkty necháva šiť, a to priamo v oblastiach spracovania bavlny. Všetci títo dodávatelia spĺňajú kritériá medzinárodnej certifikácie GOTS.

Je to naozaj ekologické?


Aj keď sa vám môže zdať, že dovoz z Indie je zdĺhavý a nie veľmi ekologický, avšak momentálne neexistuje lepší zdroj rastlinného saponínu, ako práve z Ázie. Okrem toho, pre miestne ženy, ktoré ich zbierajú v lesoch, je to zdroj príjmu a nezávislosti. Orechy sa prepravujú loďou a škatule, v ktorých sa dovážajú, využíva Tierra Verde aj ďalej.

Certifikáty


Tierra Verde záleží na tom, aby boli všetky materiály a suroviny, ktoré využívajú na výrobu produktov čo najviac ekologické, fér a bio. Označenie
Ecogarantie, PEFC alebo GOTS nájdete na mnohých produktoch značky. Každý produkt sa tak snaží prispievať k lepšiemu a zdravšiemu životu.

logo-certifikat-tierra-verde-drogeria-ekologickajpg

Tierra Verde produkty


Tierra Verde rastie čím ďalej tým viac a ich
portfólio s produktami sa rozširuje aj o telovú kozmetiku ako šampóny či sprchové gély. Pod značkou Tierra Verde nájdete aj rôzne osviežovače vzduchu s prírodnými rastlinnými extraktmi, ako aj iné výrobky, ktoré napĺňajú filozofiu True Eco - teda, že sú vyrobené s ohľadom na životné prostredie a celú planétu.

Z ich ekologickej drogérie si môžete vybrať napríklad pracie gély, aviváž, čistiace prostriedky na umývanie riadu a nádob a iné domáce čističe.

Žiadne výrobky ani substancie neboli testované na zvieratách a ani samotné produkty neobsahujú živočíšne suroviny.

Tašky, sáčky a uteráky značky Casa Organica sú šetrne vyrábané zo 100% obnoviteľnej biobavlny.

Gaia Cup sú menštruačné kalíšky, vďaka ktorým si už nebudete musieť kúpiť jedinú vložku či tampón.

10+1 najobľúbenejších produktov od Tierra Verde


Výrobky od Tierra Verde prirástli mnohým k srdcu, ale aj k domovu. Vďaka prírodným látkam, šetrným materiálom a širokému sortimentu pre celú rodinu, nám ekologické prostriedky pomáhajú žiť zdravšie a udržateľnejšie.

Tierra Verde naozaj ponúka všetko, čo potrebujete na upratovanie, čistenie ako aj prírodnú kozmetiku, hygienické potreby, rôzne pomôcky na bezobalový nákup a výrobky pre život s deťmi či domácimi miláčikmi.

univerzalny-prostriedok-prirodna-drogeria-cunovo-ekoprostriedky-skpng


Toto je 10+1 najobľúbenejších a najpredávanejších produktov Tierra Verde:

 

1. Prírodné olivové mydlo na ruky, v krabičke

2. Citrónový gél na vodný kameň 750 ml

3. Gél na riad s BIO citrónovou silicou

4. Univerzálny čistič na povrchy 1L

5. Osviežovač vzduchu Bio Rozmarín a citrón

6. Odmasťovač v spreji s pomarančovou vôňou 750 ml

7. Gaštanový šampón pre posilnenie vlasov s vôňou pomaranča

8. Bambusová zubná kefka mäkká

9. Tekuté mydlo na ruky s vôňou levandule

10. Bika – jedlá sóda, sóda bikarbóna,

11. Puer – bieliaci prášok a odstraňovač škvŕn

chloe-skinner-4WV3G3RaneY-unsplashjpg

Aké výhody majú prostriedky Tierra Verde?


Je známe, že takmer každá domácnosť vyprodukuje niekoľko ton odpadu ročne. Tento odpad je škodlivý pre životné prostredie ako aj pre zdravie ľudí. Chemikálie sa dostávajú do odpadových vôd, pôdy a vzduchu. Výsledkom je nielen množstvo alergii, citlivá pokožka, ale aj omnoho väčšia náchylnosť na choroby.


Zdravie by malo byť na prvom mieste každého jedného z nás a preto je dôležité zvážiť nahradenie chemických výrobkov za eko prostriedky. Zelená domácnosť prináša mnohé výhody, ktoré pridajú viac kvality do vášho života. Vyskúšajte produkty od Tierra Verde a uvidíte, že aj vy čoskoro budete profitovať z nasledujúcich výhod:

 

  • Prírodné ingrediencie
  • Udržateľné materiály šetrné k prírode
  • Recyklácia obalových materiálov
  • Produkty sú vhodné pre domáce čističky odpadových vôd
  • Biologicky odbúrateľné
  • Obsahujú presný popis pre bezpečné, efektívne a účinné používanie
  • Šetrne k vašim domácim pomocníkom (práčka, umývačka riadu, podlahy, drevené povrchy a pod.)
  • Univerzálne čistiace prostriedky na viac účelov
  • Čistejší vzduch
  • Úspora energie
  • Netestované na zvieratách
  • Produkty sú vhodné aj pre vegánov

prirodny-osveizovac-vzduchujpg

Prečo si zvoliť Tierra verde?

  • Rastlinný pôvod. Umelé parfumy, ropné deriváty ani palmový olej produkty neobsahujú.
  • Citlivá pokožka. Trápia vás rôzne choroby, ekzémy, alergie alebo citlivá pokožka. Ekologické prostriedky sú maximálne ohľaduplné voči vášmu zdraviu. Bielizeň zanechajú bez chemických a syntetických látok. Svoje o tom vedia aj mamičky a rodičia malých detí. Šetrnosť k pokožke je dôležitá
  • Jednoduchosť. Výrobky fungujú dokonale a ich používanie je jednoduché, preto nie je potrebné výrazne meniť vaše návyky. Prať s nimi môžete rovnako dobre ako s bežnými pracími prostriedkami.
  • Certifikát Eco Garantie. Snažíte sa žiť viac udržateľným spôsobom života, záleží vám na zdraví vašom, ale aj vašej rodiny, ako, aj na zachovaní našej planéty.
  • Bez chémie. Používaním produktov Tierra Verde nezaťažujete prírodu zbytočnou chémiou.

www.ekoprostriedky.sk

unnamed - male logopng