Sprievodca ekologickými značkami - Ecover, Tierra Verde, Almara Soap, Kolorky



JEDNOTLIVÉ ZNAČKY

ECOVER - Ekológia v modernej domácnosti


Firma Ecover sa zameriava na vymýšľanie výrobkov bez použitia fosfátov, tie totiž znečisťujú vodné prostredie. Podiel rastlinných zložiek pritom začína od 60 % a pri mnohých výrobkoch je to viac ako 90 %.

Ecover je značka ekologických prostriedkov, ktorá sa viac približuje ku klasickým prostriedkom, napríklad aj tým, že mnohé výrobky majú na fľaške rozprašovač. Táto značka ponúka riešenie do každej domácnosti, ktorú zaujíma ochrana vody a prírody, a zároveň preferuje klasickú podobu prostriedkov.

O firme:

Spoločnosť Ecover je založená na myšlienke vyrábať také prostriedky do domácnosti, ktoré svetovým moriam a riekam prinesú čistejšie prostredie. V Belgicku je na trhu už od roku 1979. Krátko predtým videli jej zakladatelia negatívny vplyv fosfátov a chemikálií na vodných živočíchov a znečistenie vodných plôch a rozhodli sa ponúknuť vlastné riešenie.


ecover-ekologicke-prostriedky-cunovo-bratislavapng



TIERRA VERDE - Účinné prostriedky s príjemnou vôňou silíc


Tierra Verde je značka, ktorá vyrába výrobky s čo možno najvyšším podielom prírodných surovín. Pri mnohých výrobkoch sa tento podiel približuje až k 100 %. Výrobky už na pohľad vyzerajú prírodne a rovnako príjemná je aj ich vôňa. Túto značku odporúčame tým, ktorý chcú pre prírodu a svoje zdravie urobiť maximum a majú chuť upustiť od klasickej verzie čistiacich prostriedkov.

Mnohé výrobky sa pýšia logom Vegan friendly. Ich základom je výťažok z prírodných mydlových orechov. Sú to šupky z plodov stromu Sapindus mukorossi s obsahom rastlinného saponátu - saponínu. Sú prírodné a sú vysoko účinné pri odstraňovaní nečistôt či mastnoty.


O firme:

Firma Tierra Verde bola založená v roku 2008 a je prvým česko-slovenským výrobcom drogérie, ktorý získal medzinárodný certifikát Ecogarantie. Volí vstupné suroviny a materiály s ohľadom na čo najmenšiu záťaž pre zdravie ľudí a planéty. Výrobky neobsahujú ropné deriváty, syntetické parfumy, farbivá či priemyslové penidlá a sú jednoducho odbúrateľné.


do-umyvacky-prirodna-drogeria-cunovo-ekoprostriedky-skpng


Ekologické plienky



KOLORKY - Moderné jednorazové plienky


Prekvapí Vás, že ekologické plienky môžu byť rovnako spoľahlivé ako klasické jednorazové plienky. Česká firma KOLORKY prináša od roku 2017 na trh plienky navrhnuté tak, aby boli čo najšetrnejšie k pokožke bábätiek, ale aj k životnému prostrediu. Starostlivo pritom vyberá dodávateľov, aby boli ohľaduplní k prírode ale aj k ľuďom, ktorých zamestnávajú.

Firma Kolorky vyrába ekologické plienky vyrobené so zreteľom na zdravie bábätka, jeho pohodlie a bezpečnosť. Výrobky z prírodných, obnoviteľných materiálov sú nielen funkčné, ale ich farby a dizajn sú potešením pre deti aj rodičov.


kolorky-balony-ekoprostriedky-bratislavapng




www.ekoprostriedky.sk

unnamed - male logopng